Kozmetički tretmani T-CARE aparatom

U lječilištu AQUA BRISTOL se rade kozmetički tretmani T-CARE aparatom uz primjenu kozmetološkog HIJALURONA, KOLAGENA KAO I KOLAGEN 24 KARATNO ZLATO.
T-Care aparat se koristi u fizikalnoj medicini, ali svoju primjenu sve češće ima u dermatološko-kozmetičkim primjenama.
Aparat predstavlja transfer kapacitivne i rezistivne energije, takođe se naziva ćelijskim regeneratorom.
Nije invazivna tehnika, i to je terapija koja je razvijena u posljednjih nekoliko godina, sa velikim uspjehom u kozmetičkoj primjeni.
Smatra se prirodnim aparatom, jer preko dva zavrtnja i elektrode je u stanju da generiše elektromagnetne površine i tako sprovodi energiju u različita tkiva ljudskog tijela.
Ova energija proizvodi različite efekte :
• Mehaničke
• Toplotne
• Hemijsko biološke efekte
• Hijaluron je glikozaminoglikan, prirodna supstanca koja se nalazi u vezivnom tkivu kože i ima višestruke funkcije – hidriranje kože (sposoban je da veže i do 500 molekula vode), održavanje tonusa i neutralisanje izrazito štetnih slobodnih radikala. Vezivanjem vode, hijaluronska kiselina omogućava bolju hidrataciju tkiva. Obnavljanjem hijalurona obnavlja se i normalna količina vode u tkivu, što poslije aplikacije čini kožu elastičnom i čvrstom. Hijaluron predstavlja idealnu anti-aging proceduru za eliminaciju bora, konturiranje lica i podmlađivanje vrata, jer osim neposrednog efekta otklanjanja bora, zbog svoje sposobnosti da vezuje molekule vode koži vraća elastičnost, hidriranost i mladalačku svježinu koži lica i vrata.
• Kolagen je protein, koji povezuje i podržava tkivo u tijelu. Sakuplja se u obliku finih isprepletanih vlakana koja povezuju ćelije. Kolagen se može naći i unutar i izvan ćelija. Ima ga u koži, kostima, organima – zapravo postoji 25 vrsta kolagena koji se prirodno nalaze u tijelu. Kolagen čini 25% od ukupnih proteina u organizmu odrasle osobe. Udružen sa elastinom, odgovoran je za stanje naše kože, a najprije za njenu čvrstoću, zategnutost i fleksibilnost. Tokom života sinteza kolagena, elastina i drugih proteina se smanjuje, pa koža počinje da gubi volumen, što dovodi do pojave bora. Baš je zato kolagen vazan faktor svima koji se bore protiv vidljivog starenja kože.
Tako već poslije tridesete godine opada sposobnost kože da se prirodno obnavljanja, što rezultira pojavom prvih bora, a smanjuje se i tonus kože. Kolagen je važniji za kožu jer stvara protein odmah ispod epiderma, a to cini da koža bude zategnuta, čvrsta i glatka. Međutim, zbog oštećenja prouzrokovanih suncem, starenja, slabe ishrane i izloženosti toksinima kolagen se uništava, pa koža postaje izborana i osetljiva.
Za vidljive rezultate je potrebno uraditi četiri do šest tretmana. Jedan tretman podrazumeva dve terapije. Tretmani se ponavljaju od prvog tretmana, za mjesec dana, za tri mjeseca, za šest mjeseci i nakon urađene četvrte terapije, dolazi se za godinu dana. Nakon toga se dolazi jednom godišnje na tretman, na takozvano održavanje odnosno dopunjavanje tkiva kolagenom ili hijaluronom.